Waterscouting Giethoorn
Activiteiten

Bij waterscouting wordt er op speelse wijze geleerd om samen met andere waterscouts een boot te besturen. Deze boten worden ook wel een “lelievlet” genoemd. De waterscouts leren hier samen met 4 a 5 anderen in zeilen, roeien en wrikken en gaan zelfstandig het water op. Ze kunnen hiervoor een landelijk erkend zeildiploma (CWO) halen.

‘s Winters komen we om de veertien dagen samen en onderhouden de waterscouts de boten. Daarnaast kunnen ze insignes halen door te leren koken of knopen en maken we soms een uitstapje naar bijvoorbeeld het zwembad, de ijsbaan of het bos. Elk jaar doen de waterscouts tijdens het Hemelvaartsweekend mee aan de bakswedstrijden in de regio. Ook gaan de waterscouts elk jaar een week op zomerkamp, voorgaande jaren was dit vaak in Sneek of Workum.

De opkomsten zijn op zaterdagochtend in de zomerperiode elke week van 09:30 tot 12:30 uur en in de winterperiode om de 14 dagen van 09:30 tot 12:00 uur.